FEDERICO MORLACCHI

Instagram beszámolója így szól: “Az én álmom a szárnyaim“.

Ezeket a szavakat használja, bemutatkozáskor. Federico Morlacchi, a Polha Varese kártyatulajdonos tagja.
2002-től csatlakozik az olasz nemzeti csapathoz, 2009-ben versenyez a Pescara-i Mediterrán Játékokon.
Ezután az IPC úszó Európa-bajnokságon Reykjavikban, ahol 2 bronzérmet nyert, majd a 2011-es IPC úszó Európa-bajnokságon Berlinben, ahol ezüstérmes lesz.
2010-ben a LEN meghívásának köszönhetően részt vesz a Eindhoveni Rövidpályás Európa-bajnokságban, ahol a 100 méteres pillangóban harmadik helyet ért el.
A 2012-es londoni paralimpiai játékok részvételével érte el karrierjének csúcspontját: Federico három bronzérmet nyert.
2013 és 2014 között mind a világ-, mind az Európa-bajnokságban úszik, európai és világbajnokként pedig 8 érmet nyer, amelyek közül 6 arany.
2015 áprilisában a berlini nemzetközi találkozón 59 másodperc alatt úszik a 100 m-es pillangóban, és ez új világrekordot jelent a kategóriájában. Három hónappal később, a Glasgow-i IPC úszó világbajnokságon Federico háromszor is győzelmet aratott, és megerősíti magát világbajnokként.
A Funchalban, Portugáliában megrendezett Európa-bajnokságon, Federico kiemelkedő szerepet játszik öt arany, egy ezüst és egy bronz nyerésével.
A 2016-os Paralimpiai Játékokon Rio de Janeiro-ban megnyerte az olaszok első aranyérmét 200 m vegyesen, de ez nem minden: három ezüst érmet szerez a 100 méteres pillangóban, a 100 méteres mellben és a 400 m gyorsúszásban.